Het jaarlijkse kerstconcert wordt dit jaar verzorgd door het gemengd vocaal ensemble ‘Via Vocis’ dat haar basis heeft in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Sint-Agatha-Berchem. Onder leiding van Thomas Lucas Vanlede brengen ze het programma 'O vos omnes'.

Afspraak op zaterdagavond 17 december 2022 om 20u in de Sint-Martinuskerk.

Tickets:

  • voorverkoop: 12 euro
  • aan de kassa op de avond zelf: 15 euro
  • leden van kwb Ganshoren betalen dankzij Paspartoe 6 euro (voorverkoop of reservatie vooraf bij een bestuurslid) en 9 euro (aan de kassa). Breng zeker je lidkaart mee! 
    Kocht je elders een ticket aan volle prijs? Dan krijg je aan de kassa 6 euro terugbetaald. Ook hier: breng zeker je lidkaart mee!

Het programma

  • Via Vocis ('de weg van de stem') - is een gemengd vocaal ensemble dat haar basis heeft in de Gemeentelijke Academie voor muziek en woord van Sint-Agatha Berchem. Onder leiding van Thomas Lucas Vanlede specialiseert het zich vooral in renaissancemuziek en het hedendaagse a capella koorrepertoire met componisten als Pärt, Whitacre, Tavener en Lauridsen. Zo zong het ensemble recent nog werk van Knut Nystedt op de opening van de nieuwe concertzaal voor hedendaagse muziek in Bergen (Mons).
  • 'O vos omnes' heet de winterproductie 2022 van Via Vocis. daarin gaat het ensemble de dialoog aan met de altviool, de vedel en de fluit van Manuela Bucher. Met werk van William Byrd, Josquin des Prez, Tomás Luis de Victoria, Maurice Duruflé en Olof Wilhelm Peterson-Berger wordt de luisteraar de oren geopend voor het lijden van de ander, een actueel thema.

I.s.m. o.m. Davidsfonds Ganshoren, OKRA Ganshoren en gemeenschapscentrum De Zeyp