Op zondag 25 augustus organiseren kwb Ganshoren en kwb Laken-Jette “verrassend groen Brussel”, wandelen langs –vaak onvermoede- mooie en rustige wegjes in de groene rand van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Er is keuze tussen wandeltochten van 3 km, 5 km en 8 km (combineerbaar tot een wandeling van 16 km) in en rond het Laarbeekbos. Start tussen 10u en 14u in het jeugdhuis Tongeluk, Bosstraat 10 in Ganshoren.Deelnameprijs: 1 euro voor kwb-leden; 1,5 euro voor niet-kwb-leden

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet in de veelgestelde vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Veelgestelde vragen:

 • Over de wandeling
  • De wandeling bestaat uit verschillende bewegwijzerde lussen, die met elkaar combineerbaar zijn.
   Vertrek- en eindpunt van de lussen zijn in Jeugdhuis Tongeluk (in google maps).
  • Er zijn drie wandelroutes:
   • wandeling 1: 3 km (download de routebeschrijving: pdf - gdb-formaat voor GPS)
   • wandeling 2: 5 km (download de routebeschrijving: pdf - gdb-formaat voor GPS)
   • wandeling 3: 8 km (download de routebeschrijving: pdf - gdb-formaat voor GPS)
   • Opgelet voor wie deze routes nu nog wil afwandelen: dit zijn de oorspronkelijke wandelroutes uit 2013 - het is niet zeker dat alle paden nog bestaan of toegankelijk zijn.
   Wandeling 1 en wandeling 2 verlopen in een 8-vorm, met op de kruising jeugdhuis Tongeluk. Na het eerste deel kan u dus een rustpauze inleggen in het jeugdhuis. De wandeling van 8 km gaat letterlijk rond het Laarbeekbos en tussendoor gaan we onder de Brusselse Ring door naar de Vlaamse rand in Zellik en Relegem.
   Wie achtereenvolgens wandeling 1, 2 én 3 aflegt, heeft een wandeling van 16 km achter de kiezen.
  • Er is een variante van wandeling 2 (5,5 km) geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het begin is vrij stijl, u stijgt ongeveer 40m over 1,2km. Daarna is het licht dalend of vlak. Download de routebeschrijving: pdf - gdb-formaat voor GPS
 • Algemeen
  • Zijn er op het eindpunt douches?
   In jeugdhuis Tongeluk kun je terecht voor een hapje en een drankje, een sanitaire stop (toilet) maar niet voor een douche. Een jeugdhuis is immers nog steeds een jeughduis.
  • Is er mogelijkheid tot ravitaillering?
   In jeugdhuis Tongeluk is er een bar met drankjes (koffie, bier...) en broodjes. De wandelingroutes 1 en 2 komt halfweg terug langs Tongeluk.
  • Waar ligt jeugdhuis Tongeluk?
   Jeugdhuis Tongeluk ligt in de Bosstraat 10 in Ganshoren (in google maps). Bekijk de route naar jeugdhuis Tongeluk vanaf de Brusselse Ring (.pdf).
  • Is er parkeergelegenheid?
   Er is parkeergelegenheid aan het jeugdhuis zelf (een parking) en de weg die ernaar toe leidt (de Bosstraat zelf vanaf de Negen Provincieslaan), maar ook in de 'Zone Research Park 1' (een oud stuk onafgewerkte autostrade, nu een bedrijvenzone). (Kijk best even naar de kaarten in google maps, of bekijk de route naar jeugdhuis Tongeluk vanaf de Brusselse Ring (.pdf).
   Tussen 'Zone Researchpark 1' en de Bosstraat is er een bospaadje, waardoor je in nog geen 5 minuten te voet vanuit het Resaerchpark aan Tongeluk staat.
  • Is reservatie nodig?
   Reserveren is niet nodig.
   Als je evenwel met een groep (meer dan 15 deelnemers) zou komen, appreciëren we het als je een seintje zou geven op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   - da's handig voor ons om de ravitaillering wat in te kunnen schatten.
 
Met steun van
20151105vgclogo_verticaal_zwart 2007dezeyp2016paspartoelogo